Om Stil och Stilanalys | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Om Stil och Stilanalys

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Om Stil och Stilanalys

Det finns många olika sätt att göra Stilanalys. I många böcker och bloggar, rör det sig om mallar som man kan passa in på. Man har en naturell, klassisk, romantisk, dramatisk, euro chic eller annan stil. Jag har funnit det svårt att inordna mig helt i någon av dessa mallar, men det kanske fungerar för Dig.  

Det kan vara utvecklande att göra en Personlig stilanalys hos en etablerad Stylist. Det kostar en summa men torde bespara oss från "felköp" i framtiden. 

Mest inspiration hittills har jag fått genom Radioprogrammet Stil i P1 med Susanne Ljung, utbildning hos Fashion Color International och utbildning till Konsult inom Fashion Feng Shui (US) av Evana Maggiore och hennes efterträdare.

Den här sidan handlar inte om att man ska inordna sig i någon stiltyp som redan finns. Man hämtar idéer och inspiration från alla möjliga håll - och integrerar det, så att det stämmer med ens egen stil.

Det handlar om att hitta sin alldeles egen Personliga stil - som byggs upp och utvecklas under hela livet. Målet kan bli - för oss alla - en alldeles egen - Tidlös Personlig Stil.

Man kan få många bra tips i litteraturen. Nya böcker kommer hela tiden. Man får söka på Bokus eller Amazon. 

Min sida med boktips är under omarbetning. Ny lista kommer så småningom. /Audrey

Om  Färg och Färganalys.

Kolla gärna in sidan om Fashion Feng Shui. 

Inlägg under personlg Stil:

Lycka till!

Audrey

481px-Julie Lebrun by Élisabeth Vigée-Lebrun (1787, coll. Michel David-Weill)

”Julie le Brun 1787” av Élizabeth Louise Vigee Le Brun (1755-1842). Bildkälla*

* Attribution: Élisabeth Louise Vigée Le Brun, Public domain, via Wikimedia Commons
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson