Virginia Woolf | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Virginia Woolf

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Virginia Woolf 

En av mina absoluta favoriter inom "modernismen” - i den engelska litteraturen är Virginia Woolf 1882-1941.

När jag läste Ögonblick av frihet. Dagboksblad 1915-1941, greps jag bland annat av hennes frustration inför klädval och vad hon skulle ha på sig. Hon beskriver också i detalj vad andra bekanta,  oftast litterära personer har på sig. Jag har fäst mig vid två passager. Hon skriver:

Måndagen den 20 April 1925: 

  •  "Lycka är att ha ett litet snöre som saker och ting kan hålla sig fast vid. Som ett exempel, att gå till sömmerskan eller snarare att tänka ut en klänning som jag kunde få henne att sy och föreställa mig den färdig - det är snöret, som om det slängdes ut i ett vågsvall av skatter skulle dras upp fullsatt med pärlor." (s 295).

Lytton Strachey and Virginia Woolf." Bildkälla

En av de få bilder som finns tillgängliga publikt. Virginia i tidstypisk klänning med egna attribut, t ex  hatten med maskulin touch och de låga pumpsen som påminner om den klassiska och senare så populära ballerinaskon.

"Portrait of Virginia Woolf (January 25, 1882 – March 28, 1941), a British author and feminist." Bildkälla 

En ung, ljuv Victoria i ljus luftig klänning med lång tunn halskedja. Det mörka håret är, som nästan alltid, löst samlat i låg hårknut baktill.

Torsdagen den 14 Maj 1925: 

  • "Men jag måste komma ihåg att skriva om mina kläder nästa gång ingivelsen att skriva kommer över mig. Min kärlek till kläder intresserar mig ofantligt; det är bara det att det inte är kärlek, och vad det är måste jag reda ut.” (ibid s 300). 

En sen bild av Virgina Woolf - som etablerad författare. Klassisk dräkt med halsband och örhängen som lyser upp den strikta stilen. Håret är fortfarande löst samlat i låg hårknut. Bildkälla

Fler Bilder av Virginia Woolf - Audrey46 - Här.

Audrey                                

Tidigare inlägg            Nyare inlägg

Uppdaterat 26 okt 2020 /Audrey      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson