Ta dina mått | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Ta dina mått

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Ta dina mått

1318417307faB54n

Som utgångspunkt kollar vi först de grundläggande 3 måtten nedan. Bildkälla*

  • Bystvidd - runt bysten - samma höjd runtom.
  • Midjevidd - där du är smalast eller större (äpple).
  • Stussvidd - där du är  bredast - det kan vara stussen eller över låren om du har "ridbyxlår". 

För att få en uppfattning om sin rätta storlek och förstå sina proportioner är det bra att veta sin AKTUELLA mått. 

När man köper online, är det skönt att ha sina mått lätt tillgängliga så att man snabbt kan välja rätt storlek.

Om du har dina mått uppskrivna när du handlar, så kan du mäta stussmåttet eller annat viktigt på plagget du gillar. Då kan du koncentrera dig på att ENDAST prova plagg som är i ”RÄTT” storlek. 

Jag har mina egna och min makes mått uppskrivna i anteckningar i min Mobil - som jag ju alltid har med mig. En liten lapp i plånboken fungerar ju lika bra förstås.

Måtten hjälper oss att hitta vår kroppstyp.

Kroppstyp A

Du har mindre storlek på överdelen. Viktigt när det gäller klänningar. De måste vara vidare över stussen för att sitta bekvämt. 

Kroppstyp X, 8 eller I

Du har samma storlek på över- och underdel. Om du köper en klänning - välj gärna en insvängd modell, särskilt om du är X eller 8 så att du inte döljer dina former. Om du inte har direkt markerad midja som I -  välj ändå något insvängt som följer kroppen.

Kroppstyp V                                                                                                         

Du har mindre storlek på nederdelen. Många mannekänger ser ut så här - axelbreda med smala höfter. Du kanske har smalare axlar men större byst. I båda fallen - se till att överdelen sitter snyggt över axlarna (ej för breda axlar).   

Kroppstyp H

Du har samma storlek på över- och underdel - utan markerad midja. Du är mer kantig i figuren med markerade axlar. Välj inte för stora kläder, låt kläderna följa kroppen. Välj gärna kläder med power känsla, passar dina raka armar och bestämda drag. Välj detaljer som drar blickarna till det du vill framhäva.

Kroppstyp O

Midjemåttet är större än byst- och stussmått. Du är rundare i figuren med rundade  - ej så markerade axlar. Välj inte för stora kläder, låt kläderna följa kroppen. Välj gärna kläder som visar ditt vackra decolletage. Ofta har du även vackert rundade axlar, armar och ben.

Gå vidare till Olika Kroppstyper eller Väl inlägg nedan:


Lycka till!

Audrey

*Attribution: https://www.dreamstime.com
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson