Proportioner Balans | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Proportioner Balans

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Steg 2. Proportioner och balans 

Form går före färg?

Vad innebär det? Det första man ser av oss är vår silhuett - så som man ser sig själv i ett skyltfönster på stan. Man ser proportioner och balans - om det ser harmoniskt ut.

Hållningen är särskilt viktig.

Gör dig en bild av hur du vill uppfattas på håll - helst en harmonisk helhet - inte små delar av plottrigt sammansatta plagg.

Storlek - Proportioner - Balans - Harmoni

  • Storlek: Prova fram rätt storlek. Plaggen ska inte sitta för tight men inte heller vara "för stora” (om det inte är avsiktligt förstås). För mycket tyg kan vara lika hindrande som att ha för små plagg.
  • Proportioner: Man får testa sig fram - vilka längder som gör sig bäst - korta eller längre överdelar - snäva eller vidare plagg. Det är helheten som räknas. Hur det ser ut på håll.
  • Balans: Man kan välja att låta plaggen vara balanserade - att inget plagg är alltför ”stort” i förhållande till det andra eller man väljer ett stort plagg och balanserar det med ett snävare plagg. 
  • Harmoni: När man blir medveten om sin kropp och börjar hitta plagg som verkligen fungerar tillsammans, känner man sig bekväm och tillfreds med sin kropp. Då kan man fokusera på att ytterligare framhäva det som man själv tycker om, det som man själv tycker är vackert. 

Låt helst kläderna följa kroppens konturer. Undvik plagg som döljer dina former! Alla kroppar är olika och alla kroppar kan visas upp precis som de är. 

Om du tycker om stora, lösa och lediga plagg, se till så att du inte är "dränkt" i plagg - från topp till tå.

Det kan vara roligt att laborera med olika längder i sin klädsel Kolla foto HärKavajen är kortare än topen. Halsduken tar upp byxans svarta färg vilket skapar harmoni. Stor praktisk bag i brunt. Stilfull och kreativ klädsel som ser helt ogenomtänkt ut - en avspänd elegans. 

Nedan bild som visar hur man kan laborera med längder, mönster o färger och ändå uppnå harmoni och balans. 

Haider Ackermann backstage at the Paris Fashion Week Fall-Winter 2015 (7)-2

Bild från Haider Ackermann backstage at the Paris Fashion Week Fall/Winter 2015. Bildkälla*

Gå till Steg 3. Dina färger

Eller till något annat under kroppen nedan:

Väl mött

Audrey

*Attribution: Aveda Corporation, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson