Träning | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Träning

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Träning för Kropp och Själ

Under en 4 veckors vistelse i Spanien med intensiv träning av olika slag - i avspänd miljö med god hälsobringande mat och vackra omgivningar - under kompetent ledning, har jag praktiskt kunna erfara hur ”rätt" sorts träning bygger upp både kropp och själ och främjar fortsatt personlig utveckling.

Jag ber mina läsare om ursäkt för att det inte blivit några blogginlägg under denna månad, vilket jag hade tänkt! Orsaken är att när man tränat intensivt hela dagarna, så stupar man i säng på kvällarna. Man blir nödsakad att välja bort aktiviteter som inte är helt livsnödvändiga.

Eftersom jag inte är utbildad hälsocoach eller fysioterapeut, vill jag inte närmare gå in på olika typer av aktiviteter. Viktigast är att man får hjälp med ett program som passar ens kropp och psyke så att man belastar kroppen på ”rätt” sätt, så att inte skador uppstår.

Jag var tidigare skeptisk mot stavgång (nordic walking), men har erfarit, att om man går aktivt med rätt teknik så tränar man armar och diafragma samt balansen, vilket är särskilt viktigt när man kommit upp i medelåldern (ca 45 år). Man kan då även våga sig ut i svårare terräng och njuta av den vackra naturen. Stavgångstekniken är mycket viktig - Här.

En rask stavgång direkt efter frukosten, ger en bra början på dagen, eller för den som arbetar och inte har tid på morgonen  - direkt efter middagen på kvällen - innan man sjunker ned framför TV:n.

Ja, det finns hur mycket som helst att välja på, för oss som inte utvecklat någon speciell kompetens: dans, cykling, simning, vattengympa, badminton, raska promenader, stavgång, jogging, work out, träning med redskap samt yoga och annat. Här.

Lycka till med det som DU har lust med. Det måste vara roligt - vilket det ofta blir när man väl kommit igång. 

Escursione Nordic Walking-2

"Escursione Nordic Walking in Sardegna, 15 June 2009.” Bildkälla*

                        

640px-Nordic Walkers near Ilkley 020

"Nordic Walkers near Ilkley, norther England, 10 February 2010.” Bildkälla**

Audrey                                         

 Tidigare inlägg              Nyare inlägg

*Attribution: Levantig, Public domain, via Wikimedia Commons

**Attribution: Malcolm jarvis, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Uppdaterat 5 mars 2020/Audrey
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson