Fin Påskhelg o God hälsa önskas alla! | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Fin Påskhelg o God hälsa önskas alla!

Please - Choose Language - upper corner to the left

Fin Påskhelg o God Hälsa önskas alla!

Skriver en liten hälsning till alla som tittar in på min sida emellanåt. 

Om coronavirus vet ni redan, jag vill här främst visa min medkänsla med alla som själva drabbas, som hastigt förlorat någon närstående eller har någon nära som intensivvårdas just nu. 

Vi får hålla modet uppe och hoppas på vaccin och blodprover för att rädda så många som möjligt. I min egen familj är vi alla mycket försiktiga, eftersom min mor nyligen fyllde 99 år och vi är många 70+are. 

Många äldre i Italien har ju drabbats hårt, däribland många läkare, läste just att även Sergio Rossi 84 år, italiensk skodesigner, har gått bort i sviterna av corona virus.

Man kan se att många kulturyttringar påverkas av den här krisen. Det finns alltid de som profiterar på olika tillstånd i samhället, man får vara extra försiktig vid öppnandet av mail o dyl. Säkerligen kommer en flod av litteratur, musikverk och annat efterhand som krisen avtar.

Vi kan förvänta oss att även modebilden kommer att visa på detta. Redan tar olika designers fram olikfärgade munskydd - artikel i Vogue. En annan artikel i Vogue rekommenderar att man gör det enkelt för sig;  man tar ett tyg/bandana/scarf eller vad man har - Här. En del munskydd får mig att tänka på hur vi börjat använda galna cykelhjälmar, i grunden påtvingat av säkerhets skäl. Men vi får hoppas att det nu är fråga om en övergående fas!

Många kända personer och celibriteter lägger ut videos på YouTube och Instagram från sina självvalda karantäner. Anna Wintour ber de som kan, att stanna hemma, ber alla bära munskydd. Hon länkar också till A Common Tread och New York Governor Cuomo som uppdaterar varje dag. Den underbare Anthony Hopkins gläder sina följare med att visa upp hur han underhåller sin katt, ljuvligt inslag som många njutit av på FB.

Tidskrifter och sociala medier flödar av tips på hur man kan klä sig när man arbetar hemifrån - Här, kommer säkerligen att påverka klädstilen framöver.

Franska "Le Journal des Femmes" har en artikel som inspirerar till att klä sig snyggt under sin karantän - 20 looks.

Som jag ser det, har tendensen att bära mer lättburna kläder tagit fart på allvar; fritidsmodet har tagit över alltmer av klädmarknaden. Själv välkomnar jag den sköna, bekväma stilen men vill gärna ha komplement till sweatbyxan/mysbyxan, lite mer personligt, kanske något i stil med dressen nedan? 


512px-International Women's Day (7 March 2019) - Shade Affogbolo's designs

Bild från Internationella Kvinnodagen 2019, tygdesign av Shade Affogbolo som gör vackra tryck i afrikansk/europeisk stil. Bildkälla*

I USA har man bytt hälsningsfrasen ”Have a Nice Day” till "Stay Healthy” - även vårt språkbruk påverkas definitivt av denna kris.

Stay Healthy - eller 

God Hälsa framöver 

önskar 

Audrey

*Attribution: UNCTAD / CC BY-SA 

Tidigare inlägg
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson